DOM KALLAR DET SVERIGE

scenpoesiföreställning


"Genialt, fenomenalt och alldeles, alldeles fantastiskt!" 

- Publikrecension på sociala medier.


"I Josefin Silan Karlssons fall är hennes poesi på olika sätt impregnerad av dagshändelser och politik. Det personliga är politiskt och det politiska är personligt [...]. Det ger en målmedvetenhet och ett engagemang som griper tag både i tankar och känslor.
     Hon visade sig vara en varm person med en underfundig humor. Inte skämt i första hand för skrattets skull utan för att exemplifiera och mejsla ut synpunkterna och ge dynamik till dikternas allvar och politiska uddar. Hon jobbar med en verkningsfull dialektik mellan jaget och världen, vi-et och dom-en. [...] Hon läser de långa poetiska texterna i ett långt sammanhängande rytmiskt flöde som ger orden och meningarna ett särskilt liv. Man får en kontakt med texterna och författaren på ett sätt som egen tyst läsning aldrig kan ge." 

- Bo Borg, Kulturbevakare Västsverige

DOM KALLAR DET SVERIGE

En politisk, personlig, allvarlig och rolig scenpoesiföreställning med det bästa från två mandatperioder på den svenska poesiscenen.

I föreställningen "Dom kallar det Sverige" blandas perspektiv, berättelser och röster från det samtida Sverige. Med humor och allvar skildras aktuella samhällsfrågor genom rytmisk och melodisk scenpoesi, med en önskan om att bygga ett varmare och öppnare land för oss alla.


INFO

LÄNGD: 45-60 minuter (föreställningen kan justeras i längd efter behov).

SCENYTA: 2x2 meter.

TEKNIK: 2 x sångmikrofon på stativ inkopplad i PA eller annan lämplig förstärkning för lokalen, scenljus. I mindre lokal kan teknik tillhandahållas av produktionen.

BYGG-/RIVTID: 60/30 minuter.

SPELPERIOD: Spelas på förfrågan, innehållet uppdateras kontinuerligt.

PRIS: 12 600kr exkl. moms. Kostnad för resa och logi tillkommer.

Föreställningsinfo som .pdf